Vol activiteiten

Sesam biedt op verschillende dagen in de week activiteiten. Er wordt steeds een gevarieerd programma in elkaar gezet met afwisselend allerlei creatieve, sportieve, expressieve en gezellige bezigheden. Soms zijn we op eigen locatie bezig, soms gaan we uit. Hieronder een beschrijving van het aanbod, de doelgroep en wat er zoal gedaan wordt.

SesamWOE: iedere woensdagmiddag van 14.15 – 17.15 uur voor kinderen van ca. 5-20 jaar. Er wordt gesport, geknutseld, muziek gemaakt, gekookt, toneel gespeeld. Met regelmaat zijn we te gast bij één van de lokale sportverenigingen voor een ‘clinic’ of mogen we bijv. koekjes of patat bakken bij de patatboer of bakker in ons stadje. Om de week zijn de deelnemers van 13 jaar en ouder 1,5 uur aan het klussen bij 2 vaste Montfoortse ondernemers tijdens de zgn. ‘klusmiddagen’. Dit is een beetje vergelijkbaar met de snuffelstages die ze op school hebben. Ze krijgen er zinvolle taakjes om te doen, ontmoeten daar weer nieuwe mensen, werken alvast een beetje aan hun arbeidshouding en zijn trots op het feit dat ze iets mogen doen binnen een echt bedrijf!
SesamZAT: om de week op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur voor kinderen van ca. 5-20 jaar. Het programma is een beetje vergelijkbaar met dat van SesamWOE. Een verschil is dat we tijdens deze langere dagen vaker een uitje maken naar bijv. een speeltijd of kinderboerderij. Bovendien wordt er gezellig geluncht, wat inhoudt dat samen boodschappen doen en iets lekkers kokkerellen regelmatig onderdeel is van het programma.
SesamXL: om de week op vrijdagavond van 19.00 – 22.00 uur speciaal voor de jongeren vanaf 13 jaar. De bovengrens is ca. 20 à 23 jaar, afhankelijk van de behoeften en het ontwikkelniveau van de deelnemer. Dit zijn supergezellige avonden waar vooral veel wordt ‘gechilld’. Verder zijn favoriet discobowlen, filmpje kijken, een glaasje in de stad doen, samen koken en eten of stadten. Maar ook samen een spel doen is hartstikke leuk! Soms iets cools als karten, graffiti op buitenmuren (met toestemming van de gemeente hoor 😉 ) of een overnachting op een locatie in Montfoort.

Lokale betrokkenheid Montfoort

De kinderen van Sesam kunnen niet altijd integreren in Montfoort. Maar door lokale betrokkenheid te werven in de vorm van lokale sponsoren, enthousiaste vrijwilligers en activiteiten van verenigingen kan Montfoort wel “integreren in” Sesam! Daarom hoopt en rekent Sesam in bepaalde mate op maatschappelijke betrokkenheid! Er wordt aan lokale verenigingen, bedrijven en particulieren gevraagd om op kwartaalbasis iets van hun activiteiten aan Sesam aan te bieden. Te denken valt aan voetbal, gym, hockey, fitness, scouting, djembé-lessen, schilderen, timmeren, bij de brandweer gaan kijken etc. etc. Op die manier kan Sesam een programma opzetten dat voor elk kind wel iets interessants heeft en ook flink wat sport biedt.