Samenwerken met Obliek?

Stichting Obliek is van mening dat zij haar doelen niet kan behalen als zij haar cliënten afgezonderd van hun leefomgeving dagbesteding biedt. Al zijn de activiteiten nog zo leuk en interessant voor hen, de missie is pas echt geslaagd als zij met beide benen in de maatschappij staan en als zij taken vervullen waarbij zij anderen ontmoeten. Zoals u elders op deze site kunt lezen, staan de middelste 2 letters van Obliek voor ‘Leren’ en ‘Integreren’. Onze activiteiten van Sesam (vrije tijd, kinderen) zijn veel gericht op contacten maken met hun omgeving. De activiteiten van dbM (dagbesteding, jongvolwassenen) vinden grotendeels plaats dáár waar het leven zich afspeelt: in contact met mensen.
Die omgeving, die mensen, dat bent ú! Wilt u meewerken aan een mooi project als Obliek? Toon dan uw waardering voor deze medemensen en help mee met het creëren van zinvolle taken voor onze cliënten. Bent u een organisatie die gelooft in maatschappelijk verantwoord ondernemen? Betrek dan onze cliënten bij uw organisatie!

Stichting Obliek zoekt de samenwerking op met particulieren en organisaties uit de omgeving.

Heb jij/heeft u iets te bieden, bijv. een leuke activiteit, bepaalde kennis of een hobby die u wilt delen met onze cliënten? Wij zijn erg blij met allerlei soorten activiteiten voor zowel Sesam als dbM!

Heb jij/heeft u iets te vragen, bijv. een klus die onze cliënten voor u zouden kunnen doen? De deelnemers van dbM staan graag voor u klaar! Onze slogan: dbM, werkt voor u!
De diensten van dbM worden in principe gratis beschikbaar gesteld. De kosten bestaan voornamelijk uit inkoopkosten.
Let op: Obliek werkt met mensen met een beperking die nauwelijks productiecapaciteit hebben. Er kan daarom geen of slechts in beperkte mate sprake zijn van een leveringsplicht of van deadlines bij de taken die uitgevoerd worden.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van waar u en Obliek elkaar bij kunnen helpen.
Wilt u meer te weten komen over de verschillende vormen van zorg die Obliek biedt? Klik dan hier op Sesam, Mon Fort of dbM.
Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, want wij horen heel graag van u!

Als particulier kunt u:

… iets aanbieden:

  • U kunt Sesam een leuke activiteit aanbieden. Bijv. een schilderworkshop, timmerles, muziek maken.
  • U kunt dbM een kook- of bakclinic geven, of een cursus Excel of social media geven.

… iets vragen:

  • U kunt dbM vragen 1x per week een avondmaal te bereiden.
  • U kunt dbM in het najaar uw tuin laten harken.

Bedrijven en organisaties kunnen:

… iets aanbieden:

  • U kunt Sesam een rondleiding binnen uw organisatie aanbieden.
  • Of wellicht heeft u 2x per kwartaal mogelijkheden voor een klusmiddagen voor een groepje van ca. 4 Sesammers (13-20jr). (Zij komen dan onder onze begeleiding ca. 1,5 uur wat klusjes doen op woensdagmiddag.)
  • U kunt dbM 1 vaste dag per week ontvangen voor zinvolle dagbesteding (Een groep van ca. 5 deelnemers komt dan onder onze begeleiding bij u op locatie zinvolle klussen doen.)

… iets vragen:

  • Heeft u een bedrijfslunch en moeten er broodjes georganiseerd worden? Onze deelnemers van dbM kunnen het voor u regelen.
  • Heeft u een mailing die af moet, of moeten er knipkaarten voor uw winkel gemaakt worden? Ook dit kunnen onze dbM deelnemers voor u regelen.