Afgelopen week heeft de inloopavond plaatsgevonden voor de nieuwbouwplannen op de locatie van de oude Hoflandschool. Het was een goed bezochte avond waarin veel gesproken is met de bezoekers: omwonenenden die vragen of opmerkingen hadden over de bouwplannen; potentiële bewoners (en/of hun ouders) die vragen stelden over het wonen met zorg; omliggende sportverenigingen, gemeente en vele andere belanghebbenden.

Onderdeel van de plannen vormt het Mon Fort project: wonen met 24-uurs zorg voor mensen met een (licht/matig) verstandelijke beperking e/o autisme. Er ligt een fraai ontwerp voor ca. 16 appartementen van bijna 45m2. Het zijn zelfstandige woonunits met elk 1 slaapkamer, een badkamer en een keukenblokje. De appartementen zijn verdeeld over 2 woongroepen (2 woonlagen). Per woongroep is er 1 gezamenlijke woonkamer/keuken waar wordt gegeten en waar gezellige activiteiten plaats zullen gaan vinden. Er is 1 slaapwacht (voor de beide woongroepen), een kantoortje, een fietsberging en een grote gezamenlijke tuin.

Behalve het Mon Fort project zullen er ook sociale huurwoningen komen. Het gehele pand zal 2 tot max. 3 1/2 verdieping hoog worden. Hieronder de foto’s van de panels die tijdens de inloopavond te bezichtigen waren. Een boekje van de hele voorstudie ligt bij Obliek ter inzage (graag vooraf even contact opnemen).

Wil je meer weten over de bouwplannen? Kijk op de website van woningcorporatie GroenWest: https://www.groenwest.nl/…/hoflandschoollocatie-te-montfoo…/
Wil je meer weten over het wonen- met zorgproject? Neem dan een kijkje op deze website. Daar staan ook de contactgegevens. Heeft u vragen, dan staan wij u graag te woord!

bty

bty